1. Risicovermindering en financiële stabiliteit

Parttime ondernemen biedt een veiligere overgang naar het ondernemerschap. Je behoudt een vast inkomen vanuit jouw loondienst terwijl jij je eigen onderneming opbouwt. Dit vermindert het financiële risico en geeft je de tijd om je bedrijf geleidelijk te laten groeien. Zo ben je vanaf de start niet volledig afhankelijk van de inkomsten uit de onderneming.

TIP: ga altijd in overleg met jouw werkgever wanneer je wilt gaan ondernemen naast jouw baan. Check daarnaast ook altijd jouw arbeidsovereenkomst m.b.t. eventuele nevenactiviteiten, klanten- en concurrentiebeding.

2. Testen van zakelijke ideeën en concepten

Het hebben van een baan in loondienst terwijl je parttime onderneemt, biedt de mogelijkheid om jouw zakelijke ideeën te testen voordat je eventueel volledig de sprong waagt. Je kunt experimenteren, feedback verzamelen en leren van de markt zonder grote consequenties wanneer jouw plannen niet direct voor een goede inkomstenstroom zorgen.

3. Diversificatie van inkomsten

Het hebben van meerdere inkomstenbronnen vermindert de afhankelijkheid van slechts één inkomen. Hierdoor creëer je financiële veerkracht. Mocht er iets gebeuren met je hoofdbaan, dan biedt het ondernemerschap een vangnet en vice versa.

4. Ontwikkeling van ondernemersvaardigheden

Parttime ondernemen biedt de kans om waardevolle ondernemersvaardigheden op te bouwen terwijl je nog steeds in een professionele omgeving werkt. Je kunt deze vaardigheden zoals time-management, klantenservice, marketing en boekhouding geleidelijk ontwikkelen zonder de druk van volledige afhankelijkheid van je bedrijf.

5. Balans tussen werk en privé

De combinatie van een vaste baan en parttime ondernemen kan resulteren in een betere balans tussen werk en privé. Het stelt je in staat om je eigen agenda te beheren en flexibel te zijn in het bepalen van de werktijden voor jouw bedrijf.

6. Groei

Zodra jouw bedrijf begint te groeien en winstgevend wordt, kun je de keuze maken om je focus meer op het ondernemen te richten. Eventueel kan je de keuze maken naar fulltime ondernemerschap, maar het blijven combineren is natuurlijk ook helemaal prima.

Conclusie

Hybride ondernemen naast een baan in loondienst biedt diverse voordelen, waaronder financiële stabiliteit, risicovermindering, ontwikkelen van ondernemersvaardigheden en flexibiliteit.

Het kan ook een strategische aanpak zijn om de voordelen van ondernemerschap te ervaren zonder direct de zekerheid van een vaste baan op te geven. Dit hybride model van werken opent de deur naar groei en biedt de mogelijkheid om op jouw eigen tempo te ontwikkelen naar een fulltime onderneming, mits dat natuurlijk jouw uiteindelijke doel is 😉.

Trainingen

Iedere maand verzorgen wij informatieve online trainingen voor jou als (startende) ondernemer. Bereid je goed voor op het ondernemerschap en schrijf je gratis in. Bezoek hieronder onze agenda en meld je direct eenvoudig aan.

Agenda

In 20 stappen de start van je bedrijf

Wil jij goed voorbereid starten als ondernemer? Volg ons praktische stappenplan en ontdek waar je als ondernemer aan moet denken! Heb je alles doorlopen? Vraag jouw starterscertificaat aan!

Blogger:

Joeri Goede | Initiatiefnemer

Joeri Goede is initiatiefnemer van Stichting Startersloket en begeleidt jaarlijks honderden (startende) ondernemers. Hij zoekt graag samen met jou naar de verbinding voor een mooie samenwerking. Joeri was jarenlang adviseur bij de Kamer van Koophandel en heeft sinds die tijd een groot netwerk opgebouwd.

Terug naar overzicht